EBS neemt nieuwe vlakloods in gebruik

Rotterdam, juni 2017 – European Bulk Services (EBS) B.V., een 100% deelneming van HES International B.V., heeft op 31 mei jl. met gepaste trots een nieuwe loods op de Laurenshaven terminal volledig in gebruik genomen. De firma’s Cordeel, Tosec en TES hebben binnen 9 maanden, geheel volgens de afgesproken tijdsplanning en budget, deze multipurpose vlakloods voor EBS gebouwd.

De betonnen vlakloods aan de zeekade heeft een capaciteit van 60.000 m3 en bestaat uit 6 compartimenten van elk 10.000 m3. De loods is multi functioneel en daardoor geschikt voor alle soorten droge bulk producten. De luiken van de nieuwe loods zijn verrijdbaar en worden op afstand bediend door de kraanmachinisten. Door een geavanceerd beveiligingssysteem kan de grijper van de kraan geen schade veroorzaken aan de wanden van de loods. Het dak van de loods is volledig geïsoleerd om condensvorming tegen te gaan. Voor deze loods is reeds een meerjarig contract afgesloten.

De totale gesloten opslagcapaciteit van EBS bedraagt nu 525.000 m3. EBS richt zich momenteel op de verdere uitbreiding van de Botlek locatie middels de bouw van nog een nieuwe loods met een opslagcapaciteit van 126.000 m3. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang, na het ontvangen van de bouwvergunning kan direct gestart worden met de bouw. Daarnaast heeft EBS plannen voor de bouw van een nieuwe vlakloods op de Europoort locatie met een capaciteit van 40.000 m3. Met deze nieuwe multipurpose loodsen wordt de bestaande opslagcapaciteit van 525.000 m3 uitgebreid naar totaal 691.000 m3 waarmee de positie van EBS als marktleider voor de gesloten opslag van droge bulk producten in de haven van Rotterdam verder wordt verstevigd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Jan de Wit, algemeen directeur van European Bulk Services. Tel. 0181-258145. E-mail j.de.wit@ebsbulk.nl