Onze nieuwste aanwinst

De nieuwe vlakloods is gevestigd op de Europoort locatie van EBS en heeft een capaciteit van 50.000 m3. De vlakloods is bedoeld voor de opslag van agriproducten en bestaat uit 7 aparte compartimenten. Het ontwerp van de loods is gericht op flexibiliteit voor de klant en is voorzien van strenge veiligheids- en milieueisen. EBS biedt mogelijkheden per schip, trein en spoor voor het product om de weg naar de eindbestemming verder te vervolgen.

Bouw nieuwe loods succesvol verlopen

De bouw van de loods is uitgevoerd door Züblin Nederland, onderdeel van de Europese bouwgroep Strabag SE, binnen de afgesproken tijd en budget. De transportsystemen zijn geleverd door de firma N.M. Heilig BV uit Heerhugowaard en de elektrotechnische installatie door TES Industrial Systems Oosterhout.

EBS bereikt 700.000 m3 capaciteit gesloten opslag

De totale gesloten opslag capaciteit van EBS heeft nu een indrukwekkende 700.000 m3 bereikt. EBS is goed op weg uitvoering te geven aan een meerjarenplan om de gesloten opslag capaciteit met 350,000 m3 hoogwaardige en flexibele opslag uit te breiden. Hiervan is nu 236.000 m3 gerealiseerd. Er is reeds een vergunning verkregen voor een volgende loods met een capaciteit van 66.000 m3 op de Botlek locatie. Een aanvraag voor bouwbedrijven voor het tender proces voor de bouw van deze loods in onderweg.

lees hier het volledige persbericht